Niet alleen de hypotheekrente stijgt. Ook de kosten voor een persoonlijke lening lopen snel op. Consumenten die hun woning willen verbouwen, moeten daardoor rekening houden met een fors hoger eindbedrag. Jeroen Uppelschoten, directeur van kredietlabel Becam, rekent voor dat de totale rentelasten van een lening van 50.000 euro (30 jr) inmiddels 18 procent hoger uitvallen dan eind vorig jaar. En dan is er nog geen rekening gehouden met de materiaalkosten.

In het nieuwe jaar gaan veel mensen minder uitgeven én meer sparen. Dit bleek eind vorig jaar uit een steekproef van overheidsplatform Wijzer in Geldzaken. Met het geld willen we leuke dingen kopen, maar ook een financiële buffer opbouwen. Hoe groot moet deze buffer eigenlijk zijn?

De situatie in Oekraïne verandert constant sinds de inval door Rusland. Dit kan gevolgen hebben voor verzekerden. Op de website van het Verbond van Verzekeraars vindt  u algemene informatie over verzekeren en de situatie Oekraïne.

Naast de stijgende hypotheekrente vormen het onvoldoende aanbod van nieuwbouw- en bestaande koopwoningen de belangrijkste oorzaken voor de wederom enorme koopprijsstijgingen op de koopwoningmarkt in het vierde kwartaal van 2021. Dit blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt over het vierde kwartaal van 2021 van het Expertisecentrum Woningwaarde, onderdeel van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.