Jaarlijks doen er in oktober zo'n 50.000 mensen mee aan 'Stoptober', een initiatief om gezamenlijk te stoppen met roken. Niet alleen vanuit gezondheidsperspectief een verstandige actie, maar ook financieel valt er veel te winnen. Zo is een overlijdensrisicoverzekering de helft goedkoper voor niet-rokers.

Het recent verschenen plan van De Nederlandsche Bank om woningbezitters meer belasting te laten betalen voor hun huis, stuit op weerstand. Experts zeggen tegen de Telegraaf dat het voorstel geen oplossing is voor de woningnood. De deskundigen vrezen juist dat het kan leiden tot een kopersstaking.

De meeste mensen krijgen van huis uit mee dat ze een uitvaartverzekering moeten afsluiten. Daarmee voorkom je dat je nabestaanden voor de kosten van jouw uitvaart opdraaien. Maar is dat wel zo? En is het nodig om een uitvaartverzekering te hebben?

De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in ons land was op 1 januari van dit jaar 290.000 euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste waarde ooit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.