Lig je 's nachts te piekeren over je lege pensioenpot, hoge rente of je niet-bestaande testament? Gelukkig is er de rubriek Goed met geld om je van je financiële hoofdpijn af te helpen. Deze keer beantwoorden we de vraag: is een aanbouw aan mijn huis een slimme investering?

Huizen krijgen vanaf volgend jaar een funderingslabel als ze getaxeerd worden. Dat label geeft weer hoe groot het risico is dat het huis verzakt en dat de (nieuwe) eigenaar de fundering moet herstellen of zelfs vervangen. Waarom is zo'n label nuttig en wat kan een koper of verkoper ermee? We vroegen het aan de Vereniging Eigen Huis (VEH).

De meeste economische gevolgen van de COVID-19-pandemie moeten nog komen. Het gaat dan onder meer om faillissementen en leningen die niet worden terugbetaald, waardoor banken de komende tijd flink op de proef worden gesteld. Dat denkt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB).

Amsterdam - Hoewel de economie forse klappen oploopt door de coronapandemie, denken de meeste Nederlanders niet dat huizen in de grote steden goedkoper zullen worden. Ruim driekwart ziet een koopwoning nog als een goede investering.