Ze zijn er bovendien positiever over dan aan het begin van de crisis. Toen gaf een kwart van de thuiswerkers aan dat ze daar mee door willen blijven gaan. Dat percentage nam de afgelopen twee maanden toe tot 45, zo blijkt uit het onderzoek van het kennisinstituut.

Vergaderen op afstand blijft

Het instituut denkt dat vergaderen op afstand eveneens een blijvertje is. Iets meer dan de helft (55%) van de ondervraagden vindt online vergaderen net zo productief als fysiek overleg. Eind maart was dat nog 43%. Dat ook na de coronacrisis op afstand wordt vergaderd, verwacht zelfs 60%, kort na de uitbraak was dat nog ruim eenderde.

Thuiswerken ook negatief

Thuiswerken heeft ook negatieve kanten. Zo heeft volgens het KiM ruim een op de drie thuiswerkers heeft problemen met het vinden van een goede privé-werkbalans. Bovendien heeft 17% lichamelijke klachten. Een tiende van de ondervraagden kampt met psychische klachten als gevolg van het thuiswerken.

Minder reizen met het ov

Ruim een kwart van de Nederlanders (28%) die vóór de coronacrisis wel eens met het openbaar vervoer reisden, verwacht er na de coronacrisis minder gebruik van te maken. Bijna ongeveer een op de twaalf denkt na corona juist vaker gebruik te maken van het ov.

Bron: AMWeb