Dit is het bedrag dat buiten beschouwing mag worden gelaten bij de berekening van de financieringslast. De hypotheekverstrekker zegt daarmee “een volgende stap in de duurzaamheidspropositie” te zetten.

Hoog op de agenda 

Met de aanbieding wil Obvion verduurzaming stimuleren bij de aankoop, verbouwing en herfinanciering van elke woning. Peter Dijks, CCO van Obvion: “Een bijdrage leveren aan een duurzame woningmarkt staat hoog op onze agenda. We hebben het tot een strategisch speerpunt gemaakt en willen hierin samen met ons intermediair een voortrekkersrol vervullen. Door de financiering van energiebesparende maatregelen in de volle breedte te stimuleren, willen we het een vanzelfsprekend onderdeel maken van elke hypotheek.”

Duurzaamheidskorting

Begin dit jaar introduceerde de geldverstrekker een duurzaamheidskorting voor woningen met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager. Voor bestaande bouw volstaat een Energie index van 0,6 of lager voor een extra gunstige rente. Daarnaast kunnen klanten bij Obvion tot en met 106 procent van de marktwaarde lenen voor energiebesparende maatregelen zonder extra tariefopslag in die tariefgroep.

Verdere stappen

Obvion is ook partner in het Sectorcollectief Duurzaam Wonen.  Dijks: “We dragen actief bij aan de ontwikkeling van hypotheekadviseurs tot Adviseur Duurzaam Wonen. Dat is ook zeker nog niet de laatste stap die we zetten. We onderzoeken momenteel op diverse vlakken hoe we onze adviseurs en klanten nóg beter kunnen helpen om de stap naar verduurzaming te zetten. Wij vinden namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van de voordelen van een duurzaam huis. Klanten vragen erom, de wereld heeft het nodig en ook de overheid stuurt erop aan.”

Bron: AMWeb