Volgens Univé gaan Nederlanders te lichtzinnig om met het risico op inbraak. Uit het onderzoek komt naar voren dat 20 procent van de Nederlanders de kans zo klein acht, dat ze het de investeringskosten van preventie niet waard vinden. Een gewaagde opvatting volgens commercieel directeur Robert de Ruiter. “Toename van het aantal inbraken is tijdens de feestdagen even zeker als een kerstboom en oliebollen.”

Nederlander verwacht veel van slot en licht

In de enquete werd gevraagd naar de maatregelen die Nederlanders nemen om inbraak te voorkomen. 12 procent beschikt over cameratoezicht, 10 procent heeft een alarminstallatie en 9 procent heeft een videodeurbel. Van de ondervraagden verwacht 47 procent dat er preventieve werking uitgaat van speciale of extra sloten. Net zoveel mensen dachten inbrekers om de tuin te leiden met het aanlaten van de verlichting.

Veel meer meldingen in donkere dagen

De feestdagen zijn van oudsher dagen met een sterk verhoogd inbraakrisico. Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantel inbraakmeldingen rond Kerst 40 procent toeneemt ten opzichte van een gemiddelde dag. Op oudjaarsdag zijn er zelfs 60 procent meer meldingen.

Bron: AMWeb

Noot: Ellf heeft diverse marktpartijen waarin extra financieringen mogelijk zijn voor de beveiliging van uw woning. Heeft u hier behoefte aan, neem dan eens contact op met ons.