Voor klanten met een hogere verplichting dan 2,5 miljoen euro houden de banken de ontwikkelingen in de gaten. Dat zou volgens de branche kunnen leiden tot extra stappen in overleg met het kabinet en de toezichtshouders. “Het gaat hierbij om een minimumregeling waarop banken aanvullend maatwerk kunnen leveren voor zakelijke klanten”, stelt de NVB.

‘Belangrijke stappen in moeilijke tijd’

De banken hebben de maatregelen vanmorgen gepresenteerd aan minister van Financiën Wopke Hoekstra en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. “Met het pakket maatregelen voor banen en economie heeft het kabinet belangrijke stappen gezet om ook bedrijven en werknemers door deze moeilijke tijd te loodsen”, zegt NVB-voorzitter Chris Buijink.

“Banken ondersteunen de maatregelen en komen nu met eigen aanvullende maatregeleen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen. Met elkaar doen we zo wat nodig is. We moeten samen optrekken: overheid, toezichthouders, banken en ondernemersorganisaties”, aldus Buijink.

Ook verlichting voor consumenten

De banken zijn nog in overleg wat ze kunnen betekenen voor hypotheekklanten die door het coronavirus in financiële problemen komen. ABN Amro-ceo Kees van Dijkhuizen zinspeelde al op een tijdelijke rente- en aflossingsstop.

Bron: AMWeb