De verzekeraar claimt de eerste hypotheekverstrekker te zijn die dit klanten standaard aanbiedt bij het renteaanbod. Volgens ASR komt verduurzaming van de woning niet altijd aan de orde tijdens het adviesgesprek. Om het klanten en adviseurs gemakkelijk te maken, biedt ze daarom standaard een Verduurzamingshypotheek aan bij het renteaanbod en tegen lager rentetarief.

Energiebesparende maatregelen

Met de Verduurzamingshypotheek krijgen nieuwe klanten de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te treffen in hun woning. “Dit draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook aan meer comfort in het huis en een besparing in de portemonnee”, aldus de verzekeraar.

Depot

Bij de hypotheekaanvraag bepaalt de klant zelf het te lenen bedrag voor de energiebesparende maatregelen, tot  een maximum van 106% van de marktwaarde van de woning en met een maximumbedrag van € 25.000. Dit extra bedrag wordt voor een periode van twee jaar in een speciaal depot gezet. De klant betaalt alleen rente over het deel van het geld uit het depot dat wordt gebruikt. Als blijkt dat na twee jaar nog niet alles is gebruikt, dan komt dat deel van de lening te vervallen.

Bron: AMWeb